top of page

Fotonics startup SuperLight Photonics haalt seedkapitaal op met DeepTechXL & Oost NL

Kennispark Twente

Sep 14, 2023

SuperLight Photonics, spin-off van de Universiteit Twente, ontwikkelt een wijdband laser, die als ‘lichtbron’ in onder meer meet- en detectietoepassingen kan worden gebruikt. Vandaag maakt het bedrijf bekend dat een seed investeringsronde is afgerond.

De ronde wordt begeleid door Nederlandse Deep Tech-investeerder DeepTechXL samen met Oost NL. Met de investering ontwikkelt SuperLight Photonics de platformtechnologie door in unieke producten en (sub)systemen. Oost NL investeert vanuit Innovatiefonds Overijssel, een fonds van de provincie Overijssel dat Oost NL beheert.

De wijdband laser is gebaseerd op de gepatenteerde platformtechnologie van SuperLight Photonics-oprichter Haider Zia. Zia was eerder een onderzoeker aan de Universiteit Twente, gespecialiseerd in geïntegreerde en niet-lineaire optica. In tegenstelling tot bestaande lasertechnologie kan SuperLight Photonics de kleuren in het licht gebruiken om informatie over te dragen. Deze technologie heeft tal van mogelijke toepassingen, zoals het creëren van 3D-beelden van ogen voor opticiens, of het ondersteunen van dermatologen bij het opsporen van huidkanker. Buiten de medische sector kan de lasertechnologie bijvoorbeeld worden gebruikt om kleine scheurtjes in olie- of gasleidingen te vinden of om optische veiligheidssensoren in slimme auto’s te verbeteren.


Read the whole articke on the Kennis Park Twente website


bottom of page